Dohányzásellenes asszisztens


Nem a tüdőrák a dohányzás legnagyobb kockázata!

A dohányzás káros hatásai a fog implantátumra A fogimplantátum beültetésére nem árt előre felkészülni. Ezek az előkészületek döntő fontosságúak lehetnek a kezelés kimenetelének a szempontjából.

Előfordulhat ugyanis az, hogy valaki nem alkalmas az implantálásra, ezért dohányzásellenes asszisztens fogorvos nem javasolja a fogpótlást, vagy nem javasolja a kezelést. Ennek az egyik oka lehet például az, ha a mesterséges foggyökér számára nem elegendő a csontállomány.

  • Hogyan lehet leszokni a dohányzásról cigarettavágással
  • Nem a tüdőrák a dohányzás legnagyobb kockázata!
  • Hogyan lehet leszokni a garik dohányzásáról

Ebben az esetben a rutin eljárásnak dohányzásellenes asszisztens, szájsebészeti úton történő csontpótlást szokták alkalmazni, azonban elég magas rizikója van gyógyulási idő alatt a csontszövetfertőzésnek, ha valaki erős dohányos. A dohányzás hatásai a fogimplantátumra A dohányosok tisztában vannak annak rákkeltő tulajdonságaival, nem is beszélve a széndioxid és kátrány tartalmáról.

Szakértők megfigyelései szerint ezek a mérgező anyagok lényegesen lelassítják a csontszövetek gyógyulását.

dohányzásellenes asszisztens

Ezenkívül a dohányzás támogatja a fogínysorvadás periodontitisz kialakulását is, ami növelheti a fogimplantátum elvesztésének esélyét röviddel a fogpótlás után. A dohányzás csökkenti az immunrendszer működését, emiatt a fertőzések kockázatát is növeli.

dohányzásellenes asszisztens

Szájsebészeink és fogorvosaink ezért tanácsolják pácienseinknek a dohányzás abbahagyását a beavatkozást megelőzően. Valamint kevésbé ártalmas alternatíva választását, mint a nikotin tapasz, vagy az e-cigaretta.

A fogászati beavatkozás előtt jelentősen csökkenti a fertőzések kockázatát a dohányzás megszüntetése, valamint javítja a szájhigiéniát a gyógyulási időszakban.

  1. Nem a tüdőrák a dohányzás legnagyobb kockázata!
  2. Tavaly március környékén - egy megfázás után - kezdtem el köhögni, ami nem akart elmúlni.
  3. A munkahelyi dohányzás jelenlegi jogi szabályozása Tízből kilenc dohányos tüdőrákosként végzi Tízből kilenc dohányos tüdőrákosként végzi Nem a tüdőrák a dohányzás legnagyobb kockázata!
  4. Kare hogyan lehet leszokni a dohányzásról
  5. Dohányzásellenes asszisztens, Tiltható-e a munkahelyi dohányzás?
  6. Minden második dohányzó le szeretne szokni Dohányzásellenes asszisztens A dohányzás káros hatásai a fog implantátumra Beteggé teszi a munkahelye?

Ön dohányzik? Mérlegelje a lehetőségeit, mielőtt egy fogászati kezelésre készülne.

dohányzásellenes asszisztens

Többet szeretne tudni a szájhigiénia és a cigaretta fogimplantátumra gyakorolt hatásáról? Szeretne személyes tanácsadáson részt venni az általunk ajánlott fogorvosoknál? Lépjen velünk kapcsolatba a dental medicover. Szeretne többet megtudni a fogbeültetésről a Medicover Fogászaton? Olvasson bele többi témábavágó cikkünkbe!

dohányzásellenes asszisztens