Dohányzásszabályozási tippek


dohányzásszabályozási tippek

Füstölögni kár! Interjú Dr. Vajer Péterrel a dohányzás ártalmairól A leszokás pozitív következményei Karafiáth Orsolya: Élet cigi után — elvonási tünetek Leszokni a dohányzásról: Tüdőráktérítő Karafiáth Orsolya: Dohányzásszabályozási tippek cigi után — elvonási tünetek Mennyi tüdő gyógyul, ha abbahagyja a dohányzást Tíz lépés az élet - konkrét tanácsok a dohányzásról való leszokáshoz Hogyan ne gyógyuljon meg a dohányzás abbahagyása után Dohányzásszabályozási tippek gyógyul a tüdő a dohányzás abbahagyása után MTI A tüdőrákhoz vezető mutációkat korábban maradandónak gondolták, amelyek akkor sem múlnak el, ha valaki abbahagyja a dohányzást.

dohányzásszabályozási tippek

Ám a Nature tudományos folyóiratban publikált új tanulmány szerint az a néhány tüdősejt, amely megúszta a károsodást, képes meggyógyítani a tüdőt. Ezt a hatást ráadásul olyan páciensekben is megfigyelték, akik a dohányzás feladása előtt negyven évig napi egy doboz cigarettát szívtak — számolt be a kutatásról a BBC News. A dohányosok légutaiban lévő sejtek túlnyomó többségét a dohány megváltoztatja.

dohányzásszabályozási tippek

Az egészséges sejtek pótolják a károsodottakat A sejtek egy kis része azonban érintetlen marad. Az nem teljesen világos, hogy hogyan kerülik el a dohányzás okozta genetikai károsodást, de a tudósok szerint úgy tűnik, mintha "egy atombunkerben élnének". Mikor valaki abbahagyja a dohányzást, ezek a dohányzásszabályozási tippek pótolják a károsodott sejteket a tüdőben.

dohányzásszabályozási tippek

A kutatás megállapította, hogy a dohányzást abbahagyó emberek tüdejében a sejtek 40 százaléka éppen olyan, mint azoké, akik sohasem dohányoztak. A kutatók hangsúlyozták, hogy még vizsgálniuk kell, a tüdőnek mekkora része képes regenerálódni.

dohányzásszabályozási tippek

Lehet, hogy érdekel.