Cigaretta helyett, A cigaretta alternatívái - HáziPatika


Ezért is kell megismernie azokat a kiváltó körülményeket, amelyek a dohányzásra való késztetést kiváltják, vagy felerősítik. Sokan mondják, hogy akaraterő kell hozzá.

A dohányzást kiváltó körülményekkel való megküzdés módszerei

Mi azt gondoljuk, hogy csupán a puszta akaratra való támaszkodás megnehezíti a leszokást. Ezzel szemben az önkontroll módszerek alkalmazásával könnyebben és sikeresebben küzdhet meg a kihívásokkal. A korábban felismert dohányzást kiváltó körülményekkel való megküzdésben kreatívan cigaretta helyett ezeket a körülményeket. Az önkontroll stratégiák E-V-A három alapelemét használhatja: Elkerülés: Kerülje el a kiváltó körülményeket és helyzeteket!

Csináljon valamit az adott helyzetben másképp, mint szokott! Alternatívával helyettesítés: A dohányzás helyett használjon alternatívát, vagy helyettesítse a dohányzást valamivel! Relaxáció a cigaretta helyett Gyümölcs vagy zöldség pl.

Dohányzás helyett: így tud végleg megszabadulni a cigitől

A három lehetőség mellé még egy negyediket is hozzátehetünk: Figyelje meg, hogyan működnek a stratégiái, és váltson másikra akkor, ha valamelyik nem működik. Ehhez azonban ki kell próbálni a stratégiáit.

cigaretta helyett nikotin-függőség kezelésére szolgáló gyógyszerek

Éppen ezért, az elkövetkező héten ilyen kiváltó helyzet kezelését kell kipróbálni dohányzás nélkül. Válasszon olyan helyzetet, amit kezelni fog!

Fontos, hogy előre tervezze meg, hogyan oldja cigaretta helyett a helyzetet a dohányzás nélkül.

cigaretta helyett egy év után hagyja abba a dohányzás következményeit

Naplójában érdemes rögzíteni a sikereket, és persze azt is, ha nem sikerült. Ebben az időszakban ugyan még dohányzik, de az Ön által kiválasztott helyzetekben tegyen meg mindent, hogy ne gyújtson rá!

cigaretta helyett mi történik, ha leszoksz a nők dohányzásáról

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány javaslatot, de természetesen a saját ötletei nagyon fontosak a kiváltó körülményekkel való megküzdésben. Találkozhat, beszélgethet a nemdohányzó barátaival, munkatársaival. Legyen fizikailag aktív: biciklizhet, úszhat, sétálhat vagy lehetőségei szerint végezhet bármilyen más fizikai kativitást a cigaretta helyett.

A dohányzás egészségre gyakorolt káros hatását maguk a dohányzók sem vitatják.

Igyon egy pohár vizet! Cigi helyett küldjön el egy emailt vagy SMS-t valakinek. Cigi helyett Internetezhet. Hívja fel telefonon a barátait.

cigaretta helyett hogyan lehet arra késztetni egy embert a dohányzásról való leszokáshoz

Gyakorolhatja a relaxációt. Gyűjtse össze a helyzetekre vonatkozó stratégiáit!

  • Az új típusú cigaretta mindent megváltoztathat ápr.
  • Dohányzásellenes junior diák

Kezdetben pár napig válasszon olyan helyzetet, amelyben a kitalált stratégiáit alkalmazza! Figyelje meg mennyire hatékony.

Ha hatékony és megállja az adott helyzetet vagy körülményt cigaretta nélkül, akkor remek, ha nem sikerül, akkor másik stratégiát kell kidolgozni. Pár nap múlva más-más helyzetre dolgozhat ki stratégiákat.

WHOOP - Inkább ezt szívd cigi és iqos helyett!

Minden egyes kockázatos helyzet, körülmény esetében írja le az cigaretta helyett, a személyeket, akik Önnel lehetnek, valamint azt, hogy Ön mit tehet, gondolhat és érezhet ilyenkor. Soroljon fel minden egyes esetben konkrét megküzdési stratégiákat, amelyeket használni fog annak érdekében, hogy elkerülje a dohányzást.

cigaretta helyett nasvay leszokott a dohányzásról

Tartsa észben! V — Változtatás: Változtasson rajta! A — Alternatíva: Használjon valami mást, helyettesítse a cigarettát valamivel az adott helyzetben!

Mindezek ellenére a dohányzás már éve az emberiség életének a része, így a dohánytermékek forgalmazásának visszafogásával valószínűleg nem tűnne el teljesen a füstölés. Érdekességként mutatunk pár kevésbé káros alternatívát, mit tekernek más országokban papírba a dohány helyett, és lerántjuk a leplet arról, hogy mit szívnak a nemdohányzó színészek a mozivásznon.

Ha egy stratégia nem működött az adott helyzetben, akkor váltson stratégiát! Nagy kockázatú helyzet.

cigaretta helyett amikor úgy döntöttem, hogy leszokom a dohányzást