Dohányzásellenes alapítvány


Hogyan szokj le a dohányzásról? Nézd meg a videót!

Móra Ferenc szerint:"Az élet meghosszabbításának titka, hogy meg ne rövidítsük". Miért kell a dohányzással foglalkozni?

köpködők, amikor abbahagyja a dohányzást dohányzó kódoló planetárium

Magyarországon csakúgy mint az egész világon a dohányzás visszaszorítása az egyik legjelentősebb népegészségügyi feladat. A Központi Statisztikai Hivatal elején közzétett adatai szerint Magyarországon évente 28 ezer ember halála írható egyedül a dohányzás rovására.

Ujj Zsófia Ágnes, belgyógyász, hematológus A dohányosok esetében nagyobb a rizikója, hogy az új koronavírus okozta megbetegedés COVID súlyosabb formája alakul ki, közölte a belga Rák ellenes Alapítvány Foundation against Cancer március án dohányzásellenes alapítvány a New England Journal of Medicine szakfolyóiratban publikált tanulmányra alapozva. Ugyan nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a dohányosok esetében nagyobb annak a kockázata, hogy elkapják az új koronavírust, a vizsgálat szerint azonban a megfertőződött dohányosoknál nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki szövődmények, amelyek esetében mesterséges lélegeztetésre, vagy akár újraélesztésre lehet szükség.

Ez körülbelül kétszer több mint ahányan alkoholizmus, kábítószer-fogyasztás, baleset, erőszakos halál, öngyilkosság és AIDS miatt összesen meghalnak! A világon a magyar férfiak tüdőrák-halandósága a legmagasabb!

a dohányzás miatti nyelvbetegségek hogyan lehet leszokni a dohányzó lányokról.

Miért kell a civil szervezeteknek megelőzéssel foglalkozni? A cigarettázást egyre fiatalabb korban próbálják ki a gyerekek. Ez egyértelműen jelzi a kihívás súlyát. A kormány hatáskörébe tartozó intézkedések, a nemdohányzók védelme, a reklámok tiltása, a cigaretta árának inflációt meghaladó mértékű folyamatos emelése, mind beletartoznak a dohányzás visszaszorításának eszköztárába, de a civil szervezetek kiegészítő munkájával válhat csak igazán sikeressé ez a küzdelem.

a dohányzás ellenőrzésének alapelvei egy hónappal később leszokott a dohányzásról, fájt a tüdeje

Dohányzásellenes alapítvány az Alapítvány honlapján.